Gezondheid,  Lifestyle,  Trends

3 vervelende kwaaltjes bij bureaujobs en wat je eraan kunt doen

Kwaaltjes zijn een ding van alle leeftijden, maar vaak heb je toch meer last van ze naarmate je ouder wordt. En dat is nog niet alles: aan de meeste jobs houd je ook kwaaltjes over. Heb jij een bureaujob? Dan is de kans groot dat je ook last hebt van enkele kwaaltjes. In dit artikel bespreken we drie vervelende kwaaltjes en wat je eraan kunt doen! 

Pijn in de onder-of bovenrug

Als je last hebt van pijn in je onder- of bovenrug, is de kans groot dat je een slechte zithouding hebt en/of dat je bureaustoel niet juist staat ingesteld. 

Pijn in de onderrug heeft voornamelijk te maken met een slechte ondersteuning door je bureaustoel. Ook kan het zijn dat de hoogte van jouw stoel niet ideaal is. Heb je al jaren dezelfde bureaustoel? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuw model. In deze tijden waarin working from home heel normaal is, kun je vaak aan je werkgever vragen of hier budget voor kan worden vrijgemaakt. 

Heb je eerder dagelijks last van pijn in je bovenrug? Dan is het belangrijk om geregeld te stretchen, omdat je bij het typen meestal met je hoofd, nek en schouders naar voor leunt. Kijk naar boven, steek je borst uit en rol je schouders naar achter. Aahhh, fijn, toch? Daarnaast is het ook goed voor je rug om geregeld recht te staan en te bewegen. 

Dikke enkels en onderbenen

Krijg jij af en toe last van dikke voeten als je lang bleef stil zitten? Je bent niet de enige! Als je vaak beweegt, dan helpen je kuitspieren met het rondpompen van bloed in je lichaam. Als je lang stilzit, dan worden deze echter lui. Het kan dan zijn dat je hart het lastig krijgt om alle vloeistoffen weer tegen de zwaartekracht in omhoog te pompen. Als je bijvoorbeeld uren in een bureaustoel zit, kun je merken dat je last krijgt van dikke, gezwollen enkels. Vervelend! 

Gelukkig kun je dit over het algemeen oplossen door geregeld een stukje te wandelen. Ook kan het helpen om steunkousen te dragen, die zo’n druk op je onderbenen zetten, waardoor de bloedcirculatie wordt verbeterd. 

Pijnlijke polsen

Veel mensen die dag in dag uit met een computer werken, krijgen vroeg of laat last van pijnlijke polsen – of erger nog, het carpal tunnelsyndroom. Dit wordt ook wel de muisarm genoemd en houdt in dat je last krijgt van een tintelend gevoel in je arm, of van pijnscheuten in de hand en pols. 

Is dit bij jou het geval? Leg dan eens je hellende toetsenbord plat, zodat je polsen gewoon plat op je bureau liggen. Zorg er ook voor dat je armen zo dicht mogelijk naast je lichaam liggen terwijl je typt. Idealiter liggen je armen in een hoek van zo’n negentig graden. Heeft dit na een tijdje geen effect? Neem dan zeker contact op met je dokter. 

Welke kwaaltjes heb jij nog door bureauwerk?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *