Uncategorized

Bereid je trampoline voor op de herfst

Ben je van plan een trampoline te kopen maar twijfel je omdat de herfst/winter eraan komt? Geen zorgen, je kunt zelfs trampoline springen in de sneeuw. Trampolines zijn weerbestendig en kunnen wel tegen wat wind en sneeuw. Daarnaast zullen de kinderen het heerlijk vinden om af en toe even te springen wanneer het weer het toe laat. Maar hoe bescherm je je trampoline tijdens de herfst en winter?

Welke trampoline heb je?

Het onderhoud en schoonmaken van een trampoline verschilt per soort trampoline. Etan Trampolines heeft opstaande trampolines, inground trampolines en UltraFlat gelijkvloerse trampolines. Bij een gelijkvloerse trampoline heb je minder werk aan onderhoud en hoef je alleen de beschermrand schoon te maken. Een opstaande trampoline vergt meer werk omdat deze poten en een veiligheidsnet heeft. De Etan Hi Flyer bestellen? Dat kan bij etantrampolines.com!

Houdt de trampoline schoon

Haal regelmatig even een doekje over je trampoline heen zodat deze mooi en schoon blijft. Daarbij zijn de springmat en de beschermrand het belangrijkst. Doorgaans heeft de beschermrand een UV-werende laag en deze kan worden aangetast door schoonmaakmiddelen. Gebruikt wat groene zeep en lauw water voor het schoonmaken van de rand. Maak de rand grondig schoon, ook tussen de segmenten van de rand omdat het vuil zich daar snel ophoopt. Ligt er vogelpoep op de springmat of beschermrand? Haal dit er direct af, de zurigheid kan het materiaal behoorlijk aantasten.

Beschermhoes

De trampoline beschermhoes beschermt tegen vocht, vuil en aanslag. Naast dat de beschermhoes je trampoline beschermt en schoon houdt, verlengt de hoes ook de levensduur van je trampoline. De hoes gaat namelijk over de trampoline springmat heen, als ook de beschermrand en dus de veren. Zorg wel dat de maat van de beschermhoes overeenkomt met de maat van jouw trampoline.

Zet je trampoline vast!

Zware windstoten en storm op komst? Veranker je trampoline in de grond met een verankeringsset. Een trampoline vangt wind snel op omdat hij groot is en kan zelfs omvallen of wegvliegen. Met een verankeringsset, draai je haringen in de grond en bevestig je bandjes aan het frame van de trampoline.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *