Lifestyle,  Trends

Bus ombouwen tot camper

Als je af en toe door Instagram heen scrolt, heb je vast de hashtag vanlife wel eens voorbij zien komen. Een bus ombouwen tot camper, het is momenteel een razend populair onderwerp. Je moet er wel een beetje handig voor zijn, want al dat klussen is niet voor iedereen weg gelegd. Gelukkig zijn er genoeg organisaties waaraan je dit (gedeeltelijk) kunt uitbesteden. Heb jij genoeg wanderlust om dit avontuur aan te gaan? Dan hebben wij tips voor jou!

Het ombouwen van een bus

Je kunt natuurlijk kiezen voor een kant en klare camper, maar dit is niet iedereen zijn droom. Ze zijn standaard en vaak ook luxe uitgerust met een flinke douche. Je zou het misschien niet denken, maar niet iedereen zit hier op te wachten. Het neemt veel ruimte in beslag, ruimte die jij liever aan iets anders had besteed. Wil je bijvoorbeeld je hond meenemen in jouw camper? Dan heb je een ingebouwde bench nodig, en ruimte voor de hond om overdag te liggen. Wanneer je zelf gaat bouwen, kun je dit meenemen in je tekening.

Maar hoe gaat dat nu in zijn werk, dat bouwen? We raden aan om er echt de tijd voor te nemen. Maak een moodboard van inspiratie online, teken je ontwerp uit en ga eens praten met specialisten. Elke keer kom je weer achter nieuwe trucjes en ideeën om de ideale camper te bouwen!

Wat moet je hebben aan boord?

Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van jouw eigen wensen. Over het algemeen kun je denken aan een kleine keuken, bed, zitgedeelte en opbergruimte. Deze opbergruimtes hoeven niet per sé kasten te zijn, maar je kunt ook spullen opbergen onder je bed en eetbankje. Om dit allemaal mogelijk te maken, moet je ook denken aan een schone en vuil water tank, gas, accu’s en eventueel zonnepanelen. Maar goed, het is natuurlijk jouw camper, dus je kunt helemaal zelf bepalen wat er in gaat. Fijn hè!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *