Beauty,  Gezondheid,  Lifestyle,  Trends

De beste duurzame opties voor je doucheroutine

In de douche gebruik je natuurlijk meerdere producten, van shampoo en conditioner tot zeep, body scrub en gezichtsverzorging. Misschien had je het nog niet door, maar stiekem zit er best veel plastic in je doucheroutine door al deze verpakkingen. Gelukkig zijn er makkelijke manieren en goede opties om je doucheroutine een stuk duurzamer te maken. Hieronder geven we je een paar tips: 

1.Shampoo blokken 

Onze eerste tip is om een shampoo blok of shampoo bar te gaan gebruiken. Shampoo blokken of bars zijn blokken shampoo geheel gemaakt van natuurlijke ingrediënten en erg duurzaam doordat ze niet in een plastic verpakking zitten en lang mee gaan. Een shampoo blok is niet alleen duurzaam, maar ziet er ook leuk uit in de douche en is fijn voor je portemonnee en het milieu. Er zijn shampoo bars te vinden voor alle soorten haar, van pluizig en krullend haar shampoo tot speciale anti roos shampoo blokken.  

2.Conditioner bars 

Onze tweede tip is een aanrader voor conditioner bars. Dit is in principe hetzelfde als een shampoo bar, maar dan met conditioner. Deze bars zijn ook weer verpakkingsvrij en met natuurlijke ingrediënten gemaakt. Conditioner is nodig om je haar te voeden en verzorgen en kan daarom ook niet missen in je doucheroutine. Kies dan deze keer voor een conditioner bar.

3. Body bars en face bars

Last but not least, onze derde tip is voor de body en face bars. Body bars zijn speciale bars voor het inzepen en verzorgen van je lichaam. Body bars zijn ook weer natuurlijke zeepblokken zonder verpakking en plastic die goed voor je lichaam zijn. Face bars zijn dan speciale blokken voor je gezicht en om je gezicht mee te reinigen. Door deze body en face bars, en de shampoo en conditioner bars, te gebruiken wordt je doucheroutine een stuk duurzamer en liever voor het milieu.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *