Gezondheid

De voordelen van het eten van ijs

Wil je ijs kopen? Kijk dan eens op ijsexpress.nl. Het eten van ijs heeft verschillende voordelen en ook verschillende nadelen. Zo hoor je ten eerste vaak dat ijs niet zo gezond is. Dit is niet helemaal waar. Bepaalde ingrediënten in ijs kunnen niet zo goed voor je zijn, maar andere ingrediënten juist wel. Het maakt ook nog uit wat voor soort ijs je uitkiest om te eten.

De ingrediënten van ijs

De voordelen van ijs zijn dat er in ijs ook melk en eieren zitten. Dit betekent dat ijs een aantal stoffen bevat die je lichaam helpen om sterk te zijn. Al je ervoor kiest om ijs te kopen met een fruitsmaak dan kan het zijn dat je ook nog bepaalde vitamines binnenkrijgt. Kies je voor het eten van ijs dat chocolade bevat? Dan heb je te maken met ijs dat bepaalde stoffen bevat die je helpen om ouderdom tegen e gaan. Ook is onderzocht dat je door het eten van ijs een stofje aanmaakt in je hersenen. Dit stofje zorgt ervoor dat je een gelukkig gevoel krijgt.

De nadelen van het eten van ijs

De nadelen van ijs zijn dat ijsjes een hoop suiker bevatten. Niet ieder type ijs bevat dezelfde hoeveelheid vetten. Ook bevatten eisjes veel suiker en veel calorieën. Dit maakt ijs niet per se gezond. Natuurlijk kun je hier rekening houden door vooral waterijsjes te eten en dit niet te vaak te doen. Je kunt ook besluiten om extra te gaan sporten of op andere vlakken gezonder te gaan leven als je in een bepaalde periode veel ijs hebt gegeten.

Wat ook niet zo gezond is van ijs is dat het vaak veel E-nummer bevat. E-nummers die vervaardigd zijn uit chemische stoffen zijn niet altijd even goed voor je lichaam. Kijk bij het eten van ijs dus ook goed naar de ingrediënten, zeker als je zelf ijs in de winkel koopt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *