Beauty,  Gezondheid,  Lifestyle

Hoe kan ik acne verminderen?

Matigheid en regelmaat zijn goede dingen, maar niet iedereen kan acht uur slapen , drie gezonde maaltijden per dag eten en veel water drinken. Waarschijnlijk de meest bruikbare veranderingen in levensstijl die je kunt maken, is om nooit puistjes te plukken of te persen. Spelen met of knallen van puistjes, hoe voorzichtig en schoon je ook bent, zorgt er bijna altijd voor dat hobbels roder en hobbeliger blijven. Mensen noemen roodheid vaak ‘littekens’, maar gelukkig is het meestal niet permanent. Het is gewoon een teken dat maanden nodig heeft om te vervagen als het helemaal alleen wordt gelaten.

Open de poriën

Incidentele bezoeken aan een schoonheidsspecialiste die een expert is in het veilig verwijderen van mee-eters tijdens een gezichtsbehandeling, kan nuttig zijn.

Reiniging en huidverzorging

Ondanks wat men zou kunnen lezen in populaire stijl- en modebladen, is er geen magisch product of regime dat geschikt is voor elke persoon en situatie.

  • Milde reinigingsmiddelen : één of twee keer per dag wassen met een milde reinigingsstaaf of vloeistof (bijvoorbeeld Dove, Neutrogena, Basis, Purpose en Cetaphil zijn allemaal goedkoop en populair) houdt de huid schoon en minimaliseert gevoeligheid en irritatie.
  • Exfoliërende reinigingsmiddelen en maskers : Er kan een verscheidenheid aan milde scrubs, exfolianten en maskers worden gebruikt. Deze producten kunnen salicylzuur bevatten in een concentratie waardoor het een zeer mild peelingmiddel is. Deze producten verwijderen de buitenste laag van de huid en openen zo de poriën. Producten die glycolzuur of alfahydroxyzuren bevatten, zijn ook zachte exfolianten voor de huid.
  • Retinol : niet te verwarren met het voorgeschreven medicijn Retin-A, dit derivaat van vitamine A kan het pellen van de huid helpen bevorderen.

Bacteriën verminderen

  • Antibacteriële reinigingsmiddelen : De meest populaire ingrediënt in over-the-counter antibacteriële reinigingsmiddelen wil benzoylperoxide .
  • Topische (externe) toepassingen : Antibacteriële reinigingsmiddelen zijn er in de vorm van gels, crèmes en lotions die op het getroffen gebied worden aangebracht. De actieve ingrediënten die oppervlaktebacteriën doden, zijn benzoylperoxide, zwavel en resorcinol. Sommige merken die op internet en kabeltelevisie worden gepromoot (zoals ProActiv) zijn veel duurder dan identieke en soms krachtigere producten die je in de drogisterij kunt kopen.

Benzoylperoxide veroorzaakt bij een klein aantal mensen rode en schilferende huidirritatie, die verdwijnt zodra men stopt met het gebruik van het product. Houd er rekening mee dat benzoylperoxide een bleekmiddel is, dus laat producten die benzoylperoxide bevatten niet in contact komen met stoffen, waardoor er lelijke witte vlekken achterblijven op gekleurde kleding, overhemden, handdoeken en tapijten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *