Gezondheid,  Lifestyle,  Trends

Hoe start ik met skeeleren?

De zomer komt er weer aan, dat betekent dat we naar buiten kunnen. Vorige jaar was skeeleren weer terug van weggeweest. Maar ook dit jaar is het naast een goede work-out, een leuke activiteit om te doen. Maar hoe begin je?

Koop goede skeelers

Zorg dat je goede skeelers hebt in de juiste maat. Ga bij voorkeur langs bij een winkel zodat je daar diverse modellen kunt proberen. De skeeler moet goed strak kunnen, maar niet knellend. Je kun kiezen voor zachte of harde modellen. Laat je vooraf goed informeren door de experts en lees je vooraf goed in.

Bescherming

Zorg dat je gebruik maakt van de nodige bescherming. Skeeleren kan heel leuk zijn maar je kunt ook jezelf flink bezeren. Zorg bij voorkeur voor een helm, knie-, pols-, en elleboogbeschermers. Hierdoor ga je veilig van start. In het begin zul je af en toe een val maken. Door de juiste bescherming zal deze opvangen worden zodat je er zonder kleerscheuren vanaf komt.

Comfortabel

Zorg dat je gewend raakt aan de wielen onder voeten. Oefen thuis bijvoorbeeld in je woonkamer met een rekje waar je aan kan vasthouden.  Je kunt ook van tevoren een aantal video bekijken waarin de eerste stappen goed uitgelegd worden. Zorg dat je leert remmen voordat je de weg op gaat. Zo blijft het voor iedereen veilig.

En go

Nu je goed voorbereid bent en alle bescherming om hebt kun je vertrekken. Stippel van tevoren je route uit. Kijk goed of de wegen goed en veilig staan om te skeeleren. Ga ook niet te fanatiek van start. Begin bij voorkeur met een kleine ronde en bouw dit op.

Maar heb vooral plezier en luister naar je jezelf. Bouw het rustig op zodat je goed en veilig op pad kan. Ga gezellig met vriendinnen skeeleren en geniet van het lekkere weer buiten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *