Lifestyle,  Wonen

Krassen en herrie voorkomen in huis

Stoelen die aanschuiven, meubelen die verplaatst worden – het levert allemaal herrie en krassen op. Zolang je geen stoeldoppen gebruikt tenminste. Daar hebben niet alleen je onderburen last van, jijzelf hoort het krassende geluid ook en bovendien kan je vloer beschadigen. Stoeldoppen beschermen je vloer en voorkomen het krassende geluid bij het aanschuiven van stoelen. Voor zware meubelen kun je meubelwielen gebruiken. Daarmee verplaats je ze eenvoudig zonder te hoeven tillen. 

Stoeldoppen

Stoeldoppen zijn gemaakt om je vloer te beschermen. Er zijn dan ook stoeldoppen voor verschillende soorten vloeren. Dat is wel zo fijn, want dan bewegen ze het prettigst over jouw vloer. Daarnaast is het natuurlijk fijn dat de stoeldoppen aansluiten bij jouw stoelen. Zo zijn er stoeldoppen voor meerdere soorten stoelpoten. Er zijn verschillende materialen en kleuren beschikbaar. Maar ook meerdere vormen. Niet alleen ronde en vierkante stoelpoten kunnen bijpassende stoeldoppen hebben, er zijn ook stoeldoppen voor schuine stoelpoten. Zo zie je echt niets van de stoeldoppen. 

Vilt

Een alternatief voor stoeldoppen is vilt. Voor stoelen is het wel zo handig om glijvilt te kiezen. Dat is natuurlijk bedoeld voor onder meubelen die je vaak versleept, zoals stoelen. Andere soorten vilt beschermen je vloer wel, maar maken het je niet gemakkelijk om iets te verplaatsen. Bij andere meubelen wil je dat ook niet kunnen. Er zijn ook viltglijders waarbij je alleen het viltschijfje hoeft te vervangen, zodat je duurzamer bezig bent. Hoe dan ook genoeg opties om je vloer te beschermen. 

Meubelwielen

Meubelwielen zijn weer wat anders. Die maken jouw leven vooral gemakkelijker. Je verplaatst er eenvoudig zwaardere meubelen mee, wat fijn is als ze geen vaste plek in je interieur hebben. Daarnaast veroorzaken meubelwielen ook geen krassen op je vloer. Zorg wel dat je de wielen koopt die bedoeld zijn voor jouw type vloer. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *