Lifestyle

Must-have in de Aziatische keuken

In een eenvoudige Aziatische keuken zijn er bepaalde must-have die niet mogen ontbreken. Deze items zijn essentieel om de recepten te maken waar mensen zo dol op zijn en ze zijn ook zeer betaalbaar.

Rijst

Rijst die in een rijstkoker wordt gekookt, is een must-have in de Aziatische keuken. Rijst is een geweldige energiebron en bevat ook veel vezels. Rijst wordt al duizenden jaren als hoofdvoedsel gegeten door miljoenen mensen over de hele wereld. Het is ook gemakkelijk te bereiden, waardoor het perfect is voor drukbezette mensen die snel en gemakkelijk een diner op tafel willen zetten. Rijst kan met veel verschillende soorten voedsel worden geserveerd, waaronder vleesgerechten zoals geroerbakt rundvlees of kip, soepen zoals miso-soep en groenten zoals paksoi.

Sojasaus

Sojasaus is een zoute smaakmaker die in veel Aziatische gerechten wordt gebruikt. Het heeft een diepe, rijke smaak die goed samengaat met vis en vlees, maar ook met groenten en tofu. Sojasaus wordt gemaakt van sojabonen, tarwe en zout. Sojasaus staat ook bekend als ’tamari’ of ‘shoyu’, wat verwarrend kan zijn als je er naar winkelt in de supermarkt. Als je niet zeker weet welke je nodig hebt voor je recept of maaltijdplan, kijk dan op het ingrediënten etiket op elke fles om te zien of ze daar worden vermeld. Als dat zo is, dan zijn het waarschijnlijk verschillende soorten sojasauzen. Het belangrijkste verschil tussen hen zal zijn of ze al dan niet gluten bevatten.

Sesamolie

Sesamolie is een must-have in veel Aziatische keukens omdat het zo veelzijdig is. Sesamolie is een prima vervanging voor plantaardige oliën in roerbakgerechten, salade dressings en marinades. Het werkt ook goed als vervanging voor boter om smaak toe te voegen aan brood en gebak. Je kunt sesamolie gebruiken in plaats van arachideolie bij het frituren van voedsel bij hoge temperaturen. Het gebruik van sesamolie in plaats van plantaardige of arachideolie geeft je gerecht een extra kick zonder de smaken van de andere ingrediënten te overheersen. Sesamzaadjes zijn klein, maar hebben behoorlijk wat pit als het op smaak aankomt.

Azijn

Als hoofdbestanddeel in Aziatische keukens wordt azijn gebruikt om smaak aan gerechten toe te voegen, als dressing en als additief bij het koken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *