Lifestyle,  Trends

Tips om jouw planten zo goed mogelijk te laten groeien

Wil je de tuin een keer echt goed aanpakken, zodat alles in de lente groeit en bloeit? Dat is vaak een kwestie van de ondergrond aan een kritische blik onderwerpen. Deze moet luchtig zijn en vochtig gehouden worden. Gras en onkruid groeien makkelijk, maar andere planten hebben wat meer aandacht nodig en gedijen het beste in tuinaarde. We geven je hieronder wat tips hoe je planten beter kunt laten groeien.

Big Bag tuinaarde bestellen

Met alleen de grond omspitten ben je er nog niet en het oog wil ook wat. Nu is het niet zo dat je je auto meteen vol moet laden met heel veel zakken tuinaarde, en die van de parkeerplaats naar je tuin moet slepen. Gemak dient de mens! Je kunt bij Openhaardhout Gigant alles voor je tuin bestellen – ook een kuub (1 m3) oftewel een Big Bag tuinaarde! Dat scheelt een hoop gedoe. Ze zetten deze enorme zak op een pallet gewoon neer waar jij dat aanwijst.

Tuinaarde verspreiden en afmaken met bodembedekkers

Vervolgens verspreid je de bezorgde tuinaarde over de plekken die hebt omgespit, zet er nieuwe of zieltogende planten neer en bedekt de bodem eventueel met extra voeding. Zo zijn de bij diezelfde Openhaardhoutgigant verkrijgbare cacaodoppen, koemestkorrels, kalkkorrels of andere producten waar je planten blij van worden, eveneens makkelijk te bestellen. In warme periodes is het zaak de boel regelmatig te besproeien. Moet jij eens zien hoe alles er straks (weer) bij staat.

Hogere borders voor een natuurlijke uitstraling en meer licht

Door het creëren van borders met hoogteverschil zorg je er voor dat er meer licht bij de planten komt. Ook hier komt de Big Bag tuinaarde weer van pas. Het is heel mooi om een muurtje van natuursteen te metselen of met stevige palen en steigerhout de borders af te scheiden. Zo ontstaan een soort bakken die je met aarde vult. Al met borders van pakweg 30 centimeter hoog gaat de tuin er speelser en natuurlijker uitzien.

Haal onkruid weg

Onkruid wieden, het is een rotklusje maar het hoort er wel bij. Al is het wel zo dat hoe dikker je de laag schone tuinaarde maakt, hoe minder onkruid de kans krijgt. Wees er dus niet te zuinig mee. En nog een tip: als je wat vaker een rondje door de tuin maakt en in één moeite door ongewenste plantjes verwijdert, heb je er veel minder werk aan dan wanneer je het één keer per seizoen doet.

Welke planten doen het goed? Denk aan groente, fruit en kruiden!

In Nederland is dankzij het klimaat allerlei begroeiing mogelijk, maar je maakt dubbele winst als je een gedeelte van de borders reserveert voor planten die groente, fruit en kruiden voortbrengen. Deze smaken altijd beter dan hetgeen je bij de supermarkt haalt, nog afgezien van het bedrag dat je er jaarlijks mee uitspaart. Bovendien ben je trendy bezig en is een moestuin bijhouden heel rustgevend.

Kruiden in potten

Over rust gesproken: na al die arbeid wil je in de namiddag en avond lekker relaxen, en tevreden kijken naar al het werk dat je verricht hebt. Een terras of loungehoek in je tuin maak je groener en heerlijk geurig met kruiden in potjes. Daarnaast kun je er een tuinhaard of vuurkorf neerzetten, deze bestel je tegelijk met je tuinaarde bij Openhaardhout Gigant, net als het hout dat je ervoor nodig hebt. Je vindt er ook diverse tips voor een sierlijke en vocht- en schimmelvrije houtopslag, zowel voor binnen als voor buiten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *