Gezondheid

Tips voor het geven van borstvoeding

De komst van jouw kleine wondertje vraagt om veel aandacht en voorbereiding. Je wilt immers de beste start voor je baby. Borstvoeding is de meest gezonde voeding voor een kind om mee op te groeien. Uit onderzoek is gebleken dat zelfs de meest geavanceerde flesvoeding niet op kan tegen moedermelk. Moedermelk bevat een heleboel belangrijke voedingsstoffen en antistoffen die je baby beschermen tegen allerlei ziekten. Het geven van borstvoeding is dus populair, maar gaat helaas niet altijd vanzelf. 

Het starten met borstvoeding kan, zowel voor moeder als kind, even zoeken zijn. Het kan dan ook helpen om goed voorbereid te zijn voordat het moment daar is. Wanneer je 36 weken zwanger bent, is het tijd voor zwangerschapsverlof. Deze tijd kan je dan ook gebruiken om je goed voor te bereiden op het geven van borstvoeding. Hier een aantal tips:

Borstvoedingscursus

Het volgen van een borstvoedingscursus of een informatiebijeenkomst is aan te raden wanneer je borstvoeding wilt geven. Zeker als het je eerste kindje is, is het fijn om te weten wat er bij komt kijken en wat je kunt verwachten. Je leert alles over de werking van borstvoeding, het aanleggen en het oplossen van eventuele problemen. Neem iemand mee naar de cursus. Steun uit je omgeving is essentieel voor een goed verloop van de borstvoedingsperiode!

Baby aanleggen

Je baby aanleggen kan in het begin best even klungelen zijn. Om stress voor jou en je kindje te voorkomen, is het fijn om er een en ander vanaf te weten. Allereerst is het belangrijk om comfortabel te zitten of te liggen. Zoek een rustig plekje, pak wat kussen en zet eventueel wat muziek op. Op het moment dat je ontspannen bent, kun je je kindje laten aanhappen. Breng het hoofdje naar je borst en zorg dat het in lijn ligt met het lichaam van je kindje. Controleer of hij de tepel goed in de mond heeft en het drinken kan beginnen! En onthoudt: oefening baart kunst.

Haal een borstkolf in huis


Hoewel het niet de eerste keus van veel vrouwen is, kan het kolven van je borsten een hele uitkomst bieden. Met behulp van een borstkolf kan melk uit je borsten gehaald worden wanneer het op de natuurlijke manier niet lukt. Naast de borstkolf zijn er een hoop andere producten voor borstvoeding die ondersteuning kunnen bieden. Borstvoeding geven moet immers leuk zijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *