Gezondheid,  Lifestyle,  Trends

Wat is Manuka

Manuka is een monoflorale type honing die bekend staat om haar lekkere smaak en haar bijzondere afkomst. Als je je afvraagt wat een monoflorale honing is kun je het Latijnse woordenboek erbij pakken. Mono betekent een een floraal betekent bloem of plant. Dus de Manuka is honing die gemaakt wordt door bijen die alleen toegang hebben tot maar één specifieke plant die de Manuka wordt genoemd. Manuka staat bekend als een hele dikke stroperige honing. De Manuka boom komt uit Nieuw-Zeeland en zoals je misschien al bedacht had is Nieuw-zeeland dan ook de hoofd-exporteur van Manuka honing. Maar hoe lang wordt Manuka al gemaakt?

Een uitvinding van de Europeanen

Honingwinkel.nl heeft wellicht wat informatie hierover of je kunt natuurlijk altijd ook gewoon op wikipedia kijken. De oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland maakten zelf geen honing. Dit zijn de Maori. Toen de Europeanen aankwamen in Nieuw-Zeeland maakten ze contact met de Maori en waren er allerlei culturele uitwisselingen. Je kan dus zeggen dat de reizende europeanen deze nieuwe superfood hebben ontdekt.

Nieuwe superfood

Het is tegenwoordig zo dat superfoods erg actief zijn op de markt. Zo zijn er talloze producten waarvan de nutritionele waarde zo hoog zit dat dit wordt gelabeld als een superfood. Manuka honing valt hier ook onder en dat komt door een aantal factoren. Het eerste wat naar boven komt is dat er een bepaalde stof zit in de manuka honing.

Deze stof genaamd MGO is eigenlijk zeer giftig, maar gelukkig niet voor de mens. Dit betekent dus dat het MGO in de manuka honing zeer bevorderend is voor het vernietigen van slechte bacteriën en voor een helende werking heeft. Zo kunnen bijvoorbeeld kwaaltjes, infecties en wonden veel sneller helen door het toebrengen van MGO. De lage PH-waarde maakt het natuurlijk ook antibacterieel en dit voegt dus nog extra toe op het feit dat er al in MGO in de manuka honing zit.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *