Gezondheid

Wat maakt Manuka honing zo lekker?

Het zal je wellicht niet meteen bekend in de oren klinken: Manuka honing. Wil je honing kopen, dan kan het interessant zijn om eens een keer voor dit alternatief te kiezen. Honing is van zichzelf gezonder dan je zou denken. Het zit vol met vitamines, mineralen, enzymen, aminozuren en nog veel meer gezonde stoffen. Het heeft een antibacteriële werking, waarbij het onder meer een verlichtende werking heeft op je keel bij een verkoudheid. Vandaar dat altijd wordt aangeraden om voldoende thee met honing te drinken bij keelpijn. Manuka honing is een bijzondere variant die absoluut het proberen waard is. 

Wat is Manuka honing? 

Manuka honing heeft zijn naam te danken aan de Manuka struiken waarin deze mono florale honingsoort te vinden is. Deze struiken zijn terug te vinden in Nieuw-Zeeland. Door de unieke samenstelling heeft dit product meerdere gezondheidseffecten. Deze effecten zijn meerdere malen bewezen door de wetenschap. Het is dus geen zweverig pseudowetenschappelijk product. Opvallend aan het uiterlijk van de honing is de donkerbruine kleur, wat dit voedingsmiddel meteen doet opvallen tussen de andere soorten honing. Naast hoe gezond dit product is, zal vanaf de eerste keer dat je dit product proeft opvallen hoe lekker deze honing variant is.  

Wat maakt deze honing soort zo gezond? 

Een belangrijk onderdeel van deze honing is MGO, wat de afkorting is van methylglyoxal. Deze verbinding is wat dit product zijn antibacteriële werking geeft. Honing is van nature een product dat antibacterieel is. Niet voor niets drinken vele mensen thee met een scheutje honing als ze last hebben van hun keel. Dit bevordert het herstel tijdens een verkoudheid. Manuka honing is nog effectiever als het gaat om het doden van bacteriën en andere ziekteveroorzakers. Hoe meer MGO in de honing aanwezig is, hoe gezonder het product is. Probeer daarom zelf eens Manuka honing. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *