Lifestyle

Werk jij veel thuis? Met deze tips wordt thuiswerken makkelijker

In het voorbije jaar hebben we allemaal ondervonden hoe het is om thuis te werken. Sommigen onder ons zijn inmiddels weer teruggekeerd naar kantoor, anderen werken nog steeds vanuit huis. De aankomende jaren zal deze trend zich zeer waarschijnlijk nog voort zetten. Om efficiënt vanuit huis te kunnen werken is het van belang dat je een goede en rustige werkomgeving hebt, met een fijn Bureau en comfortabele stoel. Hoe je eenvoudig zo een omgeving creëert en waar je precies op moet letten, bespreken we in dit artikel met je.

Creëer een rustige werkplek

Hoe verleidelijk het ook is, productiever worden we er niet op wanneer we vanaf het bed of de bank werken. Creëer daarom een fijne werkplek, waar je in de juiste werkhouding aan de slag kan. Tevens is het verstandig om op een rustige plek te gaan zitten en niet bijvoorbeeld bij de kinderen in de woonkamer. Dit zorgt voor onrust en afleiding. Bij domomeubelen.be vindt je een uitgebreid assortiment aan meubelen waar je jouw werkplek een stuk gebruiksvriendelijk mee kunt maken, zodat jij in het vervolg ook lekker productief vanuit huis aan de slag kunt.

Doe alsof je naar kantoor gaat

Naast dat je een goede werkplek moet creëren in huis, is het ook verstandig om je — net zoals je zou doen als je naar kantoor gaat — wel gewoon aan te kleden en eventueel op te maken. In pak bij je zoom meeting verschijnen is natuurlijk weer het andere uiterste, maar in je pyjama blijven zitten omdat toch niemand anders dit ziet werkt ook niet goed voor je productiviteit. Kleed je dus gewoon aan zoals je normaal zou doen, dan krijgen je hersenen meteen een seintje dat ze aan de slag moeten en niet in slaap modus kunnen blijven staan. Zo weet je zeker dat je een net zo productieve dag zult hebben als je had gehad wanneer je op kantoor had gezeten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *