Lifestyle

Dure spullen in huis? Zo dek je ze in tegen schade!

Heb je een dure smaak en staat je huis vol met spullen die wel een prijskaartje hebben? Of begint een verzameling langzaam uit de hand te lopen en wordt het allemaal bij elkaar wel erg veel geld waard? Zorg dat je goed verzekerd bent zodat je nooit voor onverwachte kosten staat.

Verzekeringen om je huis in te dekken

Belangrijk is dat je bij jezelf eerst goed na gaat wat je wilt verzekeren. Zo zijn er verschillende verzekeringen voor de spullen in je huis. Er wordt bij een verzekering onderscheidt gemaakt voor de spullen in je huis en voor de spullen die echt aan je huis vast zitten zoals bijvoorbeeld het dak of je vloer. Wanneer je beide soorten spullen wilt verzekeren is er sprake van een woonverzekering. Hierbij zijn zowel de losse spullen in je huis verzekerd als de vaste spullen in je huis. Deze verzekering heeft een vrij hoge standaard basisdekking maar als je dat nog niet genoeg vindt is er ook nog een allrisk woonverzekering. Bij een allriskverzekering ben je niet alleen verzekerd voor schade van een andere of door overmacht maar ook voor de schade die je zelf aanricht.

Verzekering om de losse spullen in je huis in te dekken

Wanneer je het risico op schade aan de vaste spullen in je huis erg klein acht is een inboedelverzekering misschien voordeliger. Ook wanneer je een huurhuis hebt is een inboedelverzekering voordeliger. Bij een huurhuis is namelijk de eigenaar van het huis verantwoordelijk voor het afsluiten van de verzekering en niet de huurder. Bij een inboedelverzekering verzeker je dus alleen de losse spullen in je huis zoals bijvoorbeeld kunststukken of een tv. Je spullen zijn dan verzekerd tegen schade aan bijvoorbeeld brand, lekkage of diefstal. Ook hierbij is schade die je zelf aanricht niet vanzelfsprekend meegerekend. Als je dus erg onhandig bent is het misschien toch de moeite waard een allriskverzekering te overwegen!  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *