Lifestyle

De lekkerste wijnen voor een vrouwen avond

Ga je een gezellige vrouwenavond met je vriendinnen organiseren? Dan horen daar natuurlijk goede wijntjes bij. Je vindt wijn wel lekker, maar een echte kenner ben je nu ook weer niet. Daarom is het slim om op zoek te gaan naar tips. Je zal dan in ieder geval altijd op Franse rode wijn worden gewezen. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd. Dit is het wijnland bij uitstek. Daarnaast wil je ook wel iets bijzonders. 

Nog meer naar het zuiden 

Als het om rode wijn gaat voor je vrouwenavond, dan is de Franse in ieder geval een optie. Daarnaast kan je ook nog voor soorten gaan die nog iets zuidelijker worden gemaakt. Er zijn namelijk ook veel liefhebbers van rode wijnen uit Spanje en Italië. Buiten de rode kleur hebben ze niet veel overeenkomsten, want de smaken lopen sterk uiteen. Daarom is het ook zo interessant om ze allemaal op je avondje in te slaan. Dat is lekker proeven. 

Andere delen van de wereld 

Wil je eens echt iets bijzonders proberen met je vriendinnen? Dan is het zaak om naar landen buiten Europa te kijken. Er worden wijnen gemaakt op allerlei zonnige plekken in de wereld. Sommige daarvan hebben ook best al een plekje weten te veroveren in wijnland. Denk aan Argentinië. Chili, Californië en Zuid-Afrika. Dit zijn allemaal landen waar wijnsoorten met een fijne smaak vandaan komen. 

Ook voor witte wijn kiezen 

Natuurlijk hoef je het niet bij rode wijn te laten. Ook voor witte wijn is veel te zeggen. Er zullen vast ook vriendinnen tussen zitten die liever wit dan rood drinken. Dat is dus zeker ook een reden om op dezelfde manier te kijken naar de wijnen van deze druiven. Ook die komen uit alle windstreken van de wereld. Het is de moeite waard om je daar dus ook eens op te richten. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *