Trends

3 soorten kettingzaag voor jouw tuin

Een kettingzaag is niet alleen interessant voor bosarbeiders en landschapsarchitecten, kettingzagen kunnen ook handig zijn voor onderhoud in je eigen tuin. Wil je vaker hout hakken, dikke takken inkorten of zelfs een boomstam weghalen, dan is het aan te raden om een ​​Stihl kettingzaag aan te schaffen. 

Afhankelijk van de toepassing en het benodigde vermogen is het de moeite waard om verschillende modellen te overwegen. Er zijn drie opties, je kunt kiezen uit een accu-, elektrische of benzine kettingzaag. Hieronder lees je meer over de verschillende modellen die je kunt kopen bij detuinmachineshop.nl

Benzine kettingzaag voor het zware werk 

Benzine kettingzagen vul je met speciale brandstof of een mengsel van benzine en olie. Daarna kun je flexibel en ongeacht de locatie werken met de kettingzaag. Je hebt geen stopcontact nodig. Benzine kettingzagen zijn uitgerust met grote, krachtige motoren. Vanwege hun prestaties en hun relatief hoge gewicht worden kettingzagen op benzine vooral gebruikt voor het zware werk. 

Elektrische kettingzaag voor in de kleine tuin 

Om een ​​elektrische kettingzaag te bedienen, heb je toegang nodig tot een stopcontact. Het werkgebied waarin je kunt zagen is dienovereenkomstig beperkt. Elektrische kettingzagen worden daarom vooral gebruikt voor particulier werk in de tuin, voor handwerk en voor het zagen van brandhout. Bij gebruik van een elektrische kettingzaag is de kabel een potentiële bron van gevaar, zorg er altijd voor dat de kabel achter je loopt. Aan de andere kant maakt de elektrische kettingzaag indruk met zijn stille, milieuvriendelijke werking en lage gewicht. 

Accu kettingzaag 

Stil, milieuvriendelijk en zonder vervelende kabels, dat zijn de grote voordelen van een accu kettingzaag. Deze is daarom vooral handig voor eenvoudig zaagwerk. Dankzij het lage gewicht en de relatief eenvoudige toepassing kan de minst presterende versie van de kettingzaag ook zonder problemen door onervaren tuiniers worden gebruikt. Bovendien maakt het lage gewicht hem ideaal voor nauwkeurig snijden. Voor accu kettingzagen heb je geen stroomaansluiting nodig en ben je dus flexibeler qua plaatsing en bediening. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *