Gezondheid

Dit zijn de momenten dat je ook zonnebrand moet gebruiken

Veel Nederlanders zijn dol op de zon. In de zomer zoeken veel mensen dan ook de zon op in meer zuidelijke landen. Ga je een dagje naar het strand? Dan stop je automatische een fles zonnebrand in je tas. Maar er zijn ook andere momenten dat het zeker verstandig is om Zonnebrand factor 50 bestellen van Australian Gold. Niet alleen een stranddag met een felle zon vereist namelijk het gebruik van zonnebrandcrème. Hierbij een aantal momenten dat je je zonnebrandfles zeker niet kunt vergeten! 

Op grote hoogte 

UVB-stralen kunnen verbranding en huidkanker veroorzaken, ook als je op skivakantie bent in plaats van op strandvakantie. Sneeuw weerkaatst tot 80% van de schadelijke stralen van de zon, dus breng de volgende keer dat je op de piste staat zonnebrandcrème aan op je gezicht en andere blootgestelde delen van je huid tegen de verhoogde UV-blootstelling van de reflectie. 

Tijdens de winter 

De ozonlaag is het deel van de atmosfeer dat de straling van de zon absorbeert. Tijdens de wintermaanden wordt de ozonlaag dunner, waardoor je minder afweer hebt tegen de zonnestralen. Ga je in de winter veel buiten wandelen, sporten of fietsen, brengt dan zonnebrandcrème aan op plekken, als je oren, nek en gezicht.  

Op bewolkte dagen 

Zelfs als het bewolkt is, bereikt tot 80% van de UV-straling van de zon de aarde. Dit betekent dat buitenactiviteiten op een bewolkte dag nog steeds kunnen leiden tot huidbeschadiging. 

Door lichte kleding 

Je zou denken dat alle kleding je beschermt tegen schade door de zon, maar sommige lichtgewicht stoffen zoals zijde of katoen laten licht door. Hoe lichter de kleur van het kledingstuk, hoe groter de kans dat zonlicht de huid raakt. Draag voor meer bescherming donkergekleurde, dichte stoffen. Synthetische en vezels zoals polyester of rayon of strak geweven stoffen beschermen je het beste tegen de zon.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *