Gezondheid

Zo maak jij het huis van een senior veiliger

Steeds meer ouderen blijven voor langere tijd in hun huidige woning wonen. Vroeger verhuisden ouderen al vrij snel naar een verzorgingstehuis als zij merkten dat zij moeite hadden zichzelf te onderhouden. Inmiddels zijn er diverse redenen en mogelijkheden om alsnog thuis te blijven wonen. 

Zo biedt de markt verschillende producten aan als valpreventie of hulpmiddel voor ouderen die nog thuis wonen. Heb jij ook een persoon op leeftijd in jouw familie die nog graag op zichzelf blijft wonen, terwijl jij jou een hoop zorgen maakt? Of ben jij toevallig zelf een persoon dat een verhuizing naar een verzorgingstehuis nog even uitstelt? In dit artikel delen wij de beste producten om jouw huis iets veiliger te maken.

Drempels verwijderen

Als een persoon ouder wordt, neemt de kans op vallen toe. Een kleine drempel dat het oudere persoon over het hoofd ziet, kan een pijnlijke val tot gevolg hebben. Hierdoor is het verstandig om de onnodige drempels in het huis te laten verwijderen, zodat de kans op vallen in huis al verkleind wordt.

Handgrepen

Een persoon op leeftijd kan gemakkelijker uit balans raken dan jongere personen. Handgrepen kunnen een val voorkomen, aangezien de ouderen zich kunnen vastpakken aan de handgrepen zodra zij merken dat zij hun balans verliezen. Handgrepen worden vaak geplaatst in de badkamer en slaapkamer. 

Traplift

Een traplift wordt in steeds meer woningen toegepast, aangezien het een product is dat veel risico wegneemt. De traplift maakt het mogelijk om personen op een veilige wijze naar de volgende verdieping te brengen. Het persoon kan plaatsnemen op het stoeltje, waarna de traplift het persoon zittend naar boven zal vervoeren. Trapliften zijn momenteel ook verkrijgbaar voor een specifieke doelgroep, zoals blinden of personen met obesitas. https://www.trapliftenvergelijken.nl/

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *