Gezondheid,  Lifestyle,  Trends

Yoga in het park met vriendinnen

Het liefst zijn we even weg uit de dagelijkse sleur. Dit gevoel kennen de meeste van ons wel. Vaak gaat dit gepaard met stress, nervositeit en vermoeidheid. Iedereen heeft er wel eens last van en vaak is werk de boosdoener. Het is belangrijk om deze gevoelens niet te ontkennen, maar juist te accepteren. Probeer er aan te werken en maak tijd voor jezelf. Ontspanning, rusten en herstellen is hierbij essentieel. Yoga kan je hierbij helpen. Het volgen van yogalessen wordt steeds populairder. Van jong tot oud, iedereen kan beginnen met yoga. Het is goed voor je fysieke en mentale gezondheid. Yoga gaat verder dan alleen rek- en strekoefeningen, de mentale gezondheid is een belangrijk punt. Tijdens een yogasessie leer je te luisteren naar je gedachten en observeer je je denkwijze. Je leert te ontstressen, waardoor je weer meer energie krijgt. Yoga zorgt ervoor dat je lichaam weer ontspant, flexibel en krachtig wordt. Dus waar wacht je nog op? Bel je vriendinnen op en nodig ze uit voor een ontspannen yoga-sessie in het park.

Lichamelijke gezondheid

Zoals hierboven al genoemd is yoga goed voor je fysieke én mentale gezondheid. Yoga is goed voor je brein, maar het heeft meerdere voordelen. Wil je wat kilo’s kwijt, maar ga je niet graag naar de sportschool voor een intensieve training? Kies ervoor om yogalessen te volgen. Tijdens een oefening verbrand je veel calorieën en val je dus af. Al is dit vaak niet het doel van yoga, het is wel een mooie bijkomstigheid. Yoga kent verschillende vormen waarvan er een aantal behoorlijk intensief zijn. Hierdoor bouw je extra spierkracht op. Yoga is dus eigenlijk een combinatie van ontspanning en sporten, waardoor je stress vermindert.

Hoe vaak een yogasessie?

In principe zou je yoga elke dag kunnen beoefenen. Veel mensen staan vroeg op en starten de dag met een yogasessie. Een goede start van de dag dus, waarbij je geheel tot jezelf komt. Er zijn zoveel verschillende vormen van yoga, wat betekent dat er voor iedereen wel een passende stijl is. Als er een yogavorm bij zit die bij je past en jou daardoor tot rust laat komen, vinden veel mensen het vaak fijn om zowel ’s ochtends als ’s avonds een sessie te doen. Zo ga je ook geheel ‘zen’ naar bed en sluit je de dag op een ontspannen manier af.

Neem je vriendinnen mee

Yoga kan zowel alleen als in groepsverband worden uitgeoefend. Vaak wordt ervoor gekozen om yogalessen te volgen, zodat je leert wat de beste bewegingen en ademhalingsoefeningen zijn. Hetgeen wat je tijdens een les leert is ook van grote waarde in je dagelijks leven. Ook mensen met rugklachten volgen regelmatig lessen om zo van hun klachten af te komen. Lessen volgen is leuk en zeker een goed idee. Jij kan de oefeningen die je hebt geleerd overdragen aan je vriendinnen. Je kan ervoor zorgen dat ook zij leren om in hunzelf te keren. Een bijkomend voordeel: yoga verbindt en creëert eenheid binnen de groep. Zorg ervoor dat je vriendinnen een matje, handdoek en flesje water meenemen. Wie weet lopen er mensen in het park die ook graag mee willen doen met jouw yogales. Sluit de sessie af met een heerlijke, gezonde lunch. Bereid de lunch thuis voor en neem het mee in milieuvriendelijke tassen, bijvoorbeeld gemaakt van papier. Laat de papieren tassen bedrukken met een inspirerende tekst of de namen van je vriendinnen. Vergeet daarnaast niet om bedrukte pennen mee te nemen, zodat jij je yogaboek bij kan houden. Hierin schrijf je alles op over je yogales plus de herinneringen en gevoelens die hierbij spelen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *