Gezondheid

Wat is een neusdouche?

Er bestaat nogal wat verwarring over wat een neusdouche is. Ook onder artsen. Neuskannetjes of hoorns worden vaak ook als neusdouche aangeduid, maar dat is niet juist. Wij leggen uit hoe het zit.

KNO-artsen die de neusdouches van NeilMed Nederland kennen, schrijven die bij voorkeur voor. Dit gebeurt wereldwijd door heel veel KNO-artsen. Toch kennen niet alle artsen de NeilMed-neusdouche en zij schrijven dan per abuis een verkeerd product voor. Wil je alvast zelf een kijkje nemen hoe een echte neusdouche eruit ziet? Zoek dan de neusdouche van NeilMed Nederland op via neilmednederland.nl.

Het grote verschil tussen enerzijds de neuskannetjes en hoorns en anderzijds de neusdouche is de zwaartekracht. Met de eerste twee schenk je een zoutoplossing in je neus die via de zwaartekracht via je andere neusgat er weer uitloopt. Het probleem van dit type ‘neusdouches’ is dat als je neus verstopt zit, het water niet rond zal lopen en door je andere neusgat eruit zal komen. Ook maakt het je neus niet schoon, omdat het water geleidelijk door je neusholtes loopt en geen kracht heeft om je slijmvlies schoon te spoelen. En daar komt de echte neusdouche om de hoek kijken!  

De echte neusdouche wordt wel een ‘groot volume – lage druk’ neusdouche genoemd. De wereldwijd best verkochte neusdouche is die van NeilMed, in Nederland verkrijgbaar bij dé online apotheek en KNO-winkel ineen: NeilMed Nederland. Deze neusdouche zet je tegen je neusgat aan en vervolgens knijp je zachtjes in de fles totdat die voor de helft leeg is. Daarna zet je de neusdouche tegen je andere neusgat en knijp je de fles leeg. Door het knijpen spuit je het water met lichte druk door je neusholtes, waardoor slijm en korstjes worden afgevoerd. Er is ook een elektrische variant. Daarmee spoel op je gelijkmatige wijze het water door je neus. Het is ook een uitkomst voor mensen die niet goed kunnen knijpen.

Voor het spoelen van je neus gebruik je speciaal zout. Dit wordt nasaal spoelzout genoemd, omdat het speciaal gemaakt is om je neus mee te spoelen. Het zeer zuiver zout van farmaceutische kwaliteit dat afgestemd is op het zoutgehalte van het menselijk lichaam. Daardoor brandt of prikt het zout niet als je je neus spoelt. Gebruik geen zout uit de keukenla. Dat kan wel branden en prikken, en kan de klachten zelfs verergeren omdat het niet zuiver genoeg is. Ook het nasale spoelzout bestel je eenvoudig bij NeilMed Nederland.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *