Gezondheid

Wat moeten vrouwen tijdens de zwangerschap innemen?

De essentiële concepten van goede voeding, zoals het krijgen van veel fruit en groenten, blijven essentieel tijdens de zwangerschap. Een paar voedingsstoffen in het dieet van een zwangere vrouw vragen speciale aandacht. Multivitamine zwanger die foliumzuur en foliumzuur bevatten, helpen geboorteafwijkingen van de hersenen en het ruggenmerg te voorkomen. Foliumzuur is een B-vitamine die de zich ontwikkelende hersenen en het ruggenmerg helpt beschermen tegen catastrofale aandoeningen. Foliumzuur is de synthetische versie van folaat die wordt aangetroffen in supplementen en verrijkte maaltijden. Het is gebleken dat suppletie met foliumzuur het risico op vroeggeboorte en baby’s met een laag geboortegewicht vermindert.

Waarom zijn vitamines belangrijk voor pasgeboren baby’s?

Vitaminen zijn essentieel voor de ontwikkeling van een baby en maken deel uit van de dagelijkse voedingsbehoeften van pasgeborenen. De groei van een baby wordt belemmerd en ontwikkelingsmijlpalen worden vertraagd als de baby niet genoeg vitamines krijgt. De eerste paar maanden is de enige voorraad vitamines van de baby moedermelk. Moedermelk en vitamine borstvoeding kan een belangrijke bron van vitamines zijn, zelfs als de baby na zes maanden vast voedsel begint te eten. Alle vitamines zijn essentieel voor een gezonde ontwikkeling van een baby. Vitamine A is essentieel voor de visuele ontwikkeling, waaronder kleur en nachtzicht. Het houdt het immuunsysteem in goede conditie en helpt bij de aanmaak van gezonde weefsels. Vitamine D helpt bij botmineralisatie die botten sterker maakt door calcium en magnesium te laten opnemen. Vitamine D is essentieel voor de ontwikkeling van gezonde botten bij een baby.

De volgende voordelen van borstvoedingssupplementen:

Borstvoedingssupplementen bevatten postnatale vitamines die essentieel zijn voor pasgeboren baby’s. Postnatale vitamines zijn het best bestudeerde supplement met voordelen voor moeders die borstvoeding geven. Dit komt omdat vitamines worden doorgegeven aan de pasgeborene en helpen bij de ontwikkeling van vitale functies en systemen. De werkzaamheid van andere supplementen wordt niet ondersteund door zoveel klinisch bewijs. Dit wil niet zeggen dat ze niet nuttig kunnen zijn, maar er is niet genoeg onderzoek gedaan om stevige beweringen over hen te doen. Postnatale vitamines hebben een beetje meer bewijs achter zich. Vitaminen zoals ijzer en DHA worden vaak opgenomen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *