Lifestyle

Hoe krijg je je katten mooi op de foto?

Een kat op de foto krijgen kan soms een hele klus zijn. Dit komt natuurlijk ook door de aard van het beestje. Katten zijn nou eenmaal de baas en al helemaal over hun eigen lot. Eten kan voor vele mensen een goede manier zijn om een kat te lokken en zo soms zo toch een paar seconden goed voor de camera te krijgen. Een kat blijft in principe alleen zitten als die afgeleid is of weet dat er ieder moment een snoepje aankomt. Wat men ook wel is doet is een kat uit een kattenluikje laten lopen en dan aan de andere kant klaar staan met een camera. In sommige studio’s gebruiken ze een wat groter luik namelijk een hondenluiken dan kun je beter inschatten wanneer de kat eruit komt en dan op het juiste moment een foto maken.

De mooiste kat

Wat is nou de mooiste kat van allemaal? Dit is uiteraard een zeer subjectieve vraag en kan iedereen verder zelf invullen maar toch zijn er bepaalde rassen die in het algemeen bij mensen in een top 3 zitten van mooiste katten. Mijn favoriet gaat uit uit naar een Blauw Rus deze kattensoort is fantastisch om te zien. Grote blauwe ogen en een hele zachte licht grijze vacht. Deze katten zijn heel erg gewild en daarom moeilijk te verkrijgen, ook zijn de kosten voor een Blauwe Rus behoorlijk hoog. Dit kan soms zelfs in de duizenden euro’s lopen. Vaak worden dit soort rassen in landen als België of Duitsland een stuk goedkoper aangeboden.

Een kat die steeds cadeautjes brengt

Katten zijn uiteraard echte jagers en gaan voornamelijk in de nacht op pad om muizen en vogels te vangen. Soms zelfs insecten en vissen! Vaak zie je ze dan met klein muisje in hun bek ze snel naar huis rennen om daar de vangst met veel trots aan het baasje te laten zien. Dit zijn dan de cadeautjes van de kat voor jou! Meestal worden deze cadeautjes toch niet heel erg gewaardeerd. Bij sommige katten loopt dit echt uit de hand en staan de soms wel meerdere malen per dag voor de deur met nieuwe diertjes. Om dit tegen te gaan doen vaak de baasjes dan de kat een ketting om met een belletje dit waarschuwd dan de dieren waar ze op jagen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *